Dobro došli na Hitro Plin!

Nazovite nas

0800 43 43

Pon-Pet / Sub

07-18 / 07 - 13

E-mail

info@hitroplin.hr

Blog

Što je UNP i zašto ga koristiti?

24. svibnja 2018. 2 komentara hitro-plin

ŠTO JE UNP?

Ohlađeni prirodni plin

Projektira se da će prirodni plin biti najbrže rastuće fosilno gorivo u narednim desetljećima, a ukapljeni prirodni plin – ili „UNP“ – prirodni plin u tekućem obliku. Kada se prirodni plin pod atmosferskim tlakom ohladi na oko -260 stupnjeva Celzija, postaje „ukapljen“ i smanjuje volumen na otprilike 1/600 izvorne veličine, što ga čini lakšim za transport.

Zašto koristiti UNP?

UNP nudi ogromne prednosti za potrošače i okoliš: Svestran je, čist, izgaran, siguran i obilan. Jednom kad se UNP regalizira, može biti dostupan za različite svrhe. Najčešće se koristi proizvodnja električne energije u termoelektrani na prirodni plin, ali druge uporabe uključuju sirovinu za proizvode uključujući boje, gnojivo, plastiku, antifriz, boje i lijekove ili kao gorivo koje se koristi u industrijske svrhe, poput proizvodnje čelika , staklo, papir, odjeća, opeka i električna energija te za stambene i poslovne svrhe, poput grijanja, kuhanja i sušenja odjeće.

  • Svestrani: UNP mogu koristiti industrijski, komercijalni i stambeni krajnji korisnici za proizvodnju električne energije, proizvodnju i za grijanje, kuhanje i sušenje odjeće.
  • Čisto izgaranje: Prirodni plin emitira upola manje ugljičnog dioksida kada se izgara u usporedbi s ugljenom, a upotreba više prirodnog plina za proizvodnju energije u cijelom svijetu može pomoći čišćenju globalnog okoliša.
  • Sigurno: fizikalna i kemijska svojstva UNP-a – uključujući činjenicu da se neće zapaliti u svom tekućem stanju – čine ga sigurnijim od ostalih najčešće korištenih ugljikovodika.
  • Obilje: s preko 2.300 bilijuna kubičnih stopa (Tcf) prirodno obnovljivog prirodnog plina, SAD ima obilje goriva više nego dovoljno za zadovoljavanje domaćih potreba, dok opskrbljuje naše trgovinske partnere u inozemstvu.

Stupite u Kontakt

Ostvarimo zajedno izvrsne rezultate, vaše zadovoljstvo našim proizvodima naša je misija.

Nazovite nas

091/222-0606

E-mail:

info@hitroplin.hr

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this