Dobro došli na Hitro Plin!

Nazovite nas

0800 43 43

Pon-Pet / Sub

07-18 / 07 - 13

E-mail

info@hitroplin.hr

Blog

Zašto je dobar UNP kućni plin?

4. srpnja 2020. 0 Comments hitro-plin

LPG vs prirodni plin

razlika između UNP i prirodnog plina – je prirodni plin UNP i prirodni plin su kemijski različiti plinovi, jer prirodni plin je metan, dok je UNP – ukapljeni naftni plin – propan ili butan (plin iz boce).

Postoji veći udio energije za UNP i prirodni plin, pa je potrebno manje plina. Sadržaj topline za UNP iznosi 93,2MJ / m³ u usporedbi s prirodnim plinom pri 38,7MJ / m³. Omjer zraka i plina za UNP u izgaranju iznosi oko 25: 1 za UNP i prirodni plin u omjeru 10:1.

Razlika između UNP-a i prirodnog plina je u tome što su to različiti plinovi s različitom raspodjelom, kao i različitim energetskim sadržajem, gustoćom, plinom: mješavina zraka za izgaranje i radni tlak.

Propan je UNP kao prirodni plin kao metan. Plinske boce koriste se za opskrbu UNP-om u usporedbi s prirodnim plinom. UNP u usporedbi s prirodnim plinom ima udvostručen udio energije od 93,2MJ / m³ u usporedbi s prirodnim plinom na 38,7MJ / m³, tako da je UNP mnogo učinkovitiji od prirodnog plina i sada je jeftiniji u mnogim slučajevima.

  • UNP – prirodni plin – sažetak ključnih razlika UNP ima veću kalorijsku vrijednost ili energetski sadržaj, pa je za proizvodnju iste količine topline potrebno manje plina. Druga ključna razlika je u omjeru kisik i plin potreban za pravilno izgaranje. Za UNP je potreban omjer kisik i plin od približno 25 do 1. Prirodni plin zahtijeva omjer oko 10 do 1.
  • UNP je propan, a butan i prirodni plin koji je metan UNP i prirodni plin su različite kemikalije različitih formula: LPG: Propan je C3H8, a Butan je C4H10 dok je Prirodni plin – Metan CH4
  • UNP je teži od zraka prema prirodnom plinu koji je lakši od zraka UNP ima veći energetski udio od 93,2MJ / m3 u usporedbi s prirodnim plinom od 38,7MJ / m3 UNP zahtijeva veći omjer zraka i plina za izgaranje s omjerom 25 na 1 u odnosu na 10 prema 1 za prirodni plin LPG se ukapljuje tlakom i prirodnim plinom koji se kriogenski pretvara u ukapljeni prirodni plin – LNG
  • UNP se distribuira u plinskim bocama i spremnicima, a prirodni plin prenosi plinovodom LPG uređaji rade na 2,75 kPa u usporedbi s 1,1 kPa za uređaje za prirodni plin
  • UNP nije prirodni plin, ali nastaje preradom prirodnog plina.
  • UNP je bolji od prirodnog plina jer ima veći energetski sadržaj, prenosiv je i dostupan je svuda, a u mnogim je slučajevima i jeftiniji. Prirodni plin je bolji od UNP-a kada je u pitanju isporuka cijevima i činjenica da stvara nešto manje CO2 kada se izgara.

UNP i prirodni plin – razlika između UNP i prirodnog plina

Ako usporedimo UNP i prirodni plin, propan je teži od zraka i taložit će se dok je prirodni plin lakši od zraka i brže će se raspršiti ako dođe do curenja, što može biti korisna korist od UNP-a. Ukratko, razlike između UNP i prirodnog plina su različit sadržaj energije, gustoća, skladištenja, načina isporuke i količina zraka koja je potrebna za pravilno izgaranje.

Propan nije prirodni plin, ali prerada prirodnog plina jedan je od izvora propana. Dakle, UNP (LP) plin nije isto što i prirodni plin iako su oba zapaljiva ugljikovodična plinova. Međutim, koriste se za mnoge iste aplikacije. U Australiji se za svoje energetske potrebe oslanjamo na UNP, prirodni plin, LNG i CNG. UNP i prirodni plin su široko dostupni i koriste se za tisuće primjena u kućama i poslovnim subjektima.

  • UNP – UNP LNG – Ukapljeni prirodni plin – je kriogenizirani prirodni plin (metan).
  • UNP – Ukapljeni naftni plin – uglavnom je samo propan i butan ili u smjesama koje se pod pritiskom likvidiraju.
  • UNP se proizvodi rafiniranjem sirove nafte i preradom prirodnog plina.
  • CNG – komprimirani prirodni plin – prirodni je plin koji se skladišti pod visokim tlakom. Prirodni plin (metan) je lakši od zraka i obično će se raspršiti u slučaju curenja.

Ovo je povoljnije, sa UNP-a, sa sigurnosnog gledišta. S LPG-om i LNG-om, skromni tlak koristi se za kriogeniziranje ukapljenog naftnog plina i UNP-a. Oba su plinovi pri normalnoj temperaturi i tlaku (NTP). UNP se skladišti, otprema i distribuira u cilindrima ili spremnicima. LNG se skladišti i otprema u posebnim kriogenim spremnicima, a zatim se obično distribuira cjevovodom, nakon regasifikacije. Kada se razmatra LNG i UNP u usporedbi s CNG-om, LNG – ukapljeni prirodni plin – prirodni je plin (metan) koji se kriogenizira na -161 ° C i pohranjuje se u spremnike. LPG se propan ukapljuje pod skromnim pritiskom u cilindrima. CNG – Komprimirani prirodni plin – visoko je komprimirani prirodni plin (metan) u cilindrima. Svi su na NTP-u. LNG se skladišti i otprema u kriogenim spremnicima, a zatim distribuira cjevovodima nakon regasifikacije. UNP i UNP pohranjuju se i distribuiraju u cilindrima. CNG je visoko sabijeni prirodni plin u cilindrima. UNP, propan i butan, plin su pri 20 ° C i 1 atm (NTP) i ukapljeni su pod niskim tlakom. Metan ostaje plin pod pritiskom. LNG se samo kriogenizira.

Stupite u Kontakt

Ostvarimo zajedno izvrsne rezultate, vaše zadovoljstvo našim proizvodima naša je misija.

Nazovite nas

091/222-0606

E-mail:

info@hitroplin.hr

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this